Plezier in je werk, dat is toch niet erg?

  • Berichtcategorie:Blog
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Daar heb je weer zo’n vader die roept: ‘veel plezier vandaag!’ Je kent ze wel. De ouders die jou aan het begin van de dag een plezierige dag wensen, of even benadrukken dat je de hele dag buiten mag spelen. Die ouder ziet niet dat jij voor het buitenspelen achtentwintig veters strikt, veertien jassen dichtrits, alle toeten poetst en vier vechtende jongens op een hele positieve manier weet te corrigeren.

Je bent als PM’er een duizendpoot die veel taken tegelijk uitvoert en een grote verantwoordelijkheid draagt. Sterker nog: er komen steeds meer taken bij jouw werk kijken. Zo wil de GGD weten wat je de kinderen aanbiedt. Jouw leidinggevende wil leuke sprekende foto’s voor op facebook. Een collega wil feedback op haar handelen. En alle ouders willen een mooi knutselwerk met een persoonlijk verhaal van hun kind. Oh, en de kinderen… die willen aandacht. 

Dit maakt het soms best een pittig bestaan. Best irritant, dat zo’n ouder dan roept ‘veel plezier vandaag!’ Of toch niet?

Ik denk toch dat plezier hebben in je werk een doel op zich is: het genieten van alle mooie dingen. Want naast die minder leuke taken is dit toch het mooiste beroep van de wereld? Wij mogen tenslotte dagelijks meemaken dat een kind een ontwikkeling doormaakt. Denk aan kleine Joep die zijn eerste stapjes maakt op jouw groep. Of die mooie uitspraken van kinderen die je elke dag aan het lachen maken. Zoals Isa die jou vraagt wanneer jouw moeder je komt halen. 

Een kind maakt in zijn eerste vier levensjaren een enorme ontwikkeling door. Daar begeleid jij kinderen in met alle aandacht, liefde en uitdaging die je ze geeft. En zeg nou zelf, als je aan het einde van de dag een dikke knuffel krijgt en de woorden ‘ik vind je lief’, dan heb je toch heel veel plezier gehad deze dag?

We wensen je veel werkplezier!

Geef een reactie