Workshop documenteren

Tijdens deze studiedag krijg je handvatten aangereikt om in beeld te brengen wat er op jouw groep gebeurt. Je kunt voor verschillende doeleinden documenteren voor de kinderen, voor ouders en voor je eigen ontwikkeling. We zoomen in op de verschillende doeleinden en oefenen met elkaar hoe je dit vorm kunt geven. Ze zeggen wel eens één beeld zegt meer dan 1000 woorden. We staan stil bij de keuzes die je maakt voor het beeld. En welke teksten kunnen helpen bij het zichtbaar maken van het proces van het kind.

Workshop documenteren

Inclusief

Documenteren helpt om het leren van kinderen zichtbaar te maken. We gaan aan de slag met het kijken naar eigen foto’s, filmpjes en werkjes van de groep. Met elkaar in gesprek over welke betekenis we geven aan deze documentatie. Deze dag staan we stil bij:

  • Verschillende doeleinden van documentatie
  • Observeren en interpreteren en samen in gesprek over de volgende stappen in het aanbod. 
  • Opbouw van een documentatiemuur, het proces in beeld brengen.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor pedagogisch medewerkers en/of leerkrachten groep 1/2

Voorkennis

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig voor deze workshop.

Workshop documenteren

Inclusief

We zoomen in op de verschillende doeleinden en oefenen met elkaar hoe je dit vorm kunt geven. Ze zeggen wel eens één beeld zegt meer dan 1000 woorden.

We staan stil bij de keuzes die je maakt voor het beeld. En welke teksten kunnen helpen bij het zichtbaar maken van het proces van het kind.

Workshop documenteren

Inclusief

Deze training bieden wij momenteel alleen in-company aan. Informeer naar de mogelijkheden.

"Heel waardevol met ons team in gesprek te gaan over wat er op de groep gebeurt. Mooi dat we elkaar aanvullen met de verschillende invalshoeken"
Irene
Pedagogisch medewerker
"Ik heb tijdens deze training vooral geleerd om te vertragen, documentatie zet letterlijk even alles stil. Dit helpt om echt goed te kijken, in de waan van de dag merk ik dat er veel aan mij voorbij gaat"
Bart
Pedagogisch medewerker
"Na het volgen van de training hebben we in beeld gebracht hoe ons project verloopt. Het effect is groot. Zowel de ouders als de kinderen gaan met elkaar in gesprek. Het is zo'n leuke manier om te laten zien wat er leeft en speelt in de groep."
Samantha
Leerkracht groep 1/2