Kameleon is een training gebaseerd op de uitgangspunten van de pedagogische visie van Reggio Emilia. In deze training leer je hoe je kindgericht kunt werken. Je krijg handvatten aangereikt die je als pm’er helpen om kinderen optimale ontwikkelingskansen te bieden door te kijken naar het kind.

INHOUD

De rol van jou als pm’er, de leeromgeving en het leren (ontdekken) van elkaar zorgen ervoor dat jij je kinderen op alle ontwikkelingsgebieden uitdaagt. Het is een open aanbod dat consequent aansluit bij de vragen en interesse van de kinderen.

 

Doormiddel van documentatie hou jij bij waar kinderen door geboeid zijn en wat zij met elkaar onderzoeken, welke ontdekkingen zij doen en wat dit betekent voor de ontwikkeling van het jonge kind. Deze pedagogische documentatie creëert een waardevolle leersituatie. Pedagogische documentatie en de onderzoekende houding van de kinderen zijn essentiële onderdelen die centraal staan in de Reggio visie en ook uitgebreid terugkomen in deze training. Onderwerpen die je in de training kunt verwachten zijn gerelateerd aan verschillende uitgangspunten van de Reggio visie:

  • De drie pedagogen
  • Kennis en theorie over het (jonge) kind
  • De Reggio pedagogiek
  • Documenteren
  • Persoonlijke leeropbrengsten

De training omvat (minimaal) 12 dagdelen en bestaat uit fysieke bijeenkomsten, intervisie momenten en e-learning modules.

 

Luisteren en kijken naar kinderen, documenteren, inrichten van een rijke speelomgeving, werken met projecten en aanbieden van uitdagende activiteiten zijn de uitgangspunten van Kameleon in de praktijk- een VE methode op basis van Reggio Emilia Pedagogiek.

 

Op dit moment zijn de eerste stappen gezet voor de aanvraag van de NJI erkenning. We houden jullie hiervan graag op de hoogte.

 

https://www.nji.nl/interventies/kameleon

NEEM CONTACT MET MIJ OP