RUIMTE ALS DERDE PEDAGOOG

In deze workshop gaan we in op wat kinderen nodig hebben in een uitdagende speel-leeromgeving. Hoe daag je kinderen uit? Welke rol heeft jouw ruimte hierbij? Je krijgt praktische handvatten om jouw eigen ruimte onder de loep te nemen. En natuurlijk veel inspiratie om jouw aanbod nog beter neer te zetten.

INHOUD

Een goed ingerichte ruimte daagt ieder kind uit, biedt ruimte voor diversiteit en zorgt ervoor dat er een divers aanbod is waarmee de ontwikkeling van kinderen optimaal gestimuleerd kan worden. Doordat er veel te onderzoeken is zien we een hoge mate van betrokkenheid in het spel van de kinderen.

Kameleon besteed veel aandacht aan de uitdagende speelleeromgeving. De mate van welbevinden en betrokkenheid wordt gezien als feedback-instrument op de inrichting, het aanbod en de begeleiding. De ruimte en het aanbod vragen iedere dag opnieuw aandacht. Met zorg en aandacht worden er materialen uitgekozen en aangeboden, ze worden zo neergezet dat het de kinderen als het ware ‘uitnodigt’ om ermee aan de slag te gaan. Daarnaast is de rol van de professional essentieel, om te kijken wat kinderen nodig hebben, welke uitleg van de materialen nodig is en hoe materialen werken.

KOSTEN

De investering voor deze workshop bedraagt €159,- per deelnemer inclusief materiaalkosten. Omdat het hier scholing betreft hoeft er geen BTW betaald te worden.

AANMELDEN WORKSHOP - € 159,-