KENNISMAKING

‘Als je kijkt door de ogen van een kind, leef je in een wereld vol mogelijkheden’; een nadere kennismaking met Kameleon

Sinds 1 april zijn we ‘live’ en daarom hoogtijd voor een nadere kennismaking met Kameleon! Kameleon is een samenwerking tussen WerkendLeren, Marga van der Linden en Mirjam Meeuwissen. In dit samenwerkingsverband laten we ons inspireren door de Reggio Emilia pedagogiek. We zijn al enige jaren met elkaar op pad en voelen de noodzaak om hiermee verder te gaan! Waarom? Een van de belangrijkste uitgangspunten in deze pedagogiek is de onderzoekende houding. De tijd waarin we nu leven onderstreept voor ons dit uitgangspunt; uit het oordeel blijven, samen op zoek gaan en elkaar vinden.

KAMELEON

De naam Kameleon is niet zomaar gekozen. Een kameleon is een uniek soort in de dierenwereld. Hij communiceert met zijn kleuren, dat is zijn ‘taal’. Voor ons een mooi voorbeeld en linkt aan de 100 talen van kinderen. Ieder kind is uniek en heeft een eigen talent. Ruimte maken voor talenten door onze begeleiding en de onderzoekende houding van kinderen stimuleren en aanmoedigen, dat is waar we voor staan.

‘Als je kijkt door de ogen van een kind, leef je in een wereld vol mogelijkheden’; kinderen zijn druk bezig met het ontdekken van de wereld. Door hun verwondering en hun kijk op de wereld, leren zij ons met andere ogen te kijken naar onze wereld, ze stellen ons vragen en zijn benieuwd naar alles.

REGGIO IS OVERAL

Over de hele wereld zijn er veel mensen die zich laten inspireren door de visie van Loris Malaguzzi. We hopen met Kameleon zoveel mogelijk mensen om ons heen te verzamelen die zich op wat voor manier dan ook laten inspireren. Zodat we met elkaar kunnen sparren, onderzoeken en leren, dit alles om voor ieder kind het verschil te maken.

ONTMOETING

Ontmoeten we jou op 17 mei in het webinar? Onze eerste kennismaking met Reggio in Nederland hierin gaan we in gesprek met De Buitenkans, een kinderopvang en school die zich al jaren door deze visie laten inspireren. Wil jij jouw kinderopvang ook voorstellen? Laat het ons weten!