COURSE PRICE FOR GRATIS

Documenteren

Docent

Mirjam Meeuwissen

Categorie

Workshops

Course Attendees

Still no participant

Cursusbeoordelingen

Still no reviews

Documenteren

Met deze workshop krijg je handvatten aangereikt om in beeld te brengen wat er op jouw groep gebeurt. Je kunt voor verschillende doeleinden documenteren (voor ouders, voor kinderen en voor je eigen ontwikkeling). We zoomen in op de verschillende doeleinden en oefenen met elkaar hoe je dit vorm kunt geven.

INHOUD

Om te ontdekken wat een kind of een groep kin­deren beweegt en wat ze op dat moment inte­resseert, moet je het onderzoeken. Door de foto’s (en soms video’s), het werk van de kinderen, de notities (gesprekken, bepaalde gebeurtenissen) bij elkaar te leggen krijg je ‘pedagogische documen­tatie’. Door deze documentatie te bestuderen en hierover te overleggen, kunnen alle betrokkenen (kinderen, ouders, leerkrachten, kunstenaar en de pedagoog) tot bruikbare informatie komen en op hun werk reflecteren. Het onderzoek start bij een nieuwsgierige, onderzoekende houding!

Documentatie kan dus voor meerdere doeleinden worden ingezet; voor de kinderen, voor de ouders/ verzorgers en voor de professionals.

  • Documentatie en kinderen
  • Documentatie en ouders
  • Documentatie en professional

Our Main Teachers

Prijs : Free

Max Availability : 12

Locatie : Online

Typology : Open inschrijving

Vraag

[contact-form-7 id="193"]