100 talen & procesgericht werken met kinderen

Docent

Mirjam Meeuwissen

Categorie

Workshops

Course Attendees

Still no participant

Cursusbeoordelingen

Still no reviews

100 talen & procesgericht werken met kinderen

In deze workshop staan we stil bij het creatieve proces van kinderen en hoe jij dit kan begeleiden. We kijken met elkaar naar de verschillende materialen die je kunt aanbieden, hoe je dit aanbiedt en wat kinderen nodig hebben om aan de slag te kunnen. De nadruk ligt op het proces dat kinderen doorgaan. Jij leert in deze workshop oog te hebben voor het belang van het proces van het kind.

Inhoud

Kameleon gaat uit van een uniek, leergierig en creatief kind dat graag wil communiceren. Zowel met andere kinderen als met volwassenen. Com­municeren is natuurlijk ook niet alleen een kwestie van woorden, je communiceert ook via klanken, beweging, kleuren, schilderen, etc. Dit wordt “de honderd talen” genoemd in de Reggio Emilia visie. De 100 talen kun je zien als je echt luistert en kijkt naar kinderen. Kameleon heeft in de aanpak aan­dacht voor de verschillende talen van kinderen.

Procesgericht werken
Hoe kun je kinderen uitdagen en stimuleren om eigen mogelijkheden te leren kennen en zich breed te ontwikkelen? Hoe speel je in op wat kinderen bezighoudt? Hoe sluit je aan bij de leefwereld van het kind? En hoe ga je op ontdekkingsreis waarvan het eindresultaat nog niet vast staat? Het gaat erom wat een kind kan en wie hij is. Dit betekent een continue beweging, alert blijven op datgeen wat kinderen jouw laten zien en horen. Dit betekent dat je nooit uitgeleerd bent, iedere dag opnieuw leer jij van de kinderen!

Om kinderen goed te begrijpen is het belangrijk dat de professional kennis heeft van de ontwikkeling van het jonge kind. Kameleon gaat uit van een krachtig en competent kindbeeld. Ieder kind is uniek en ontwikkeld zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Aan de professionals de taak om het kind te volgen in de ontwikkeling. De professional heeft wel een signalerende functie. Als er gesignaleerd wordt dat kinderen langere tijd stilstaan, of niet goed ontwikkelen naar de volgende stap, wordt er gekeken naar wat een kind nodig heeft om een volgend stap te maken.

Our Main Teachers

Prijs : Free

Max Availability : 13

Locatie : Online

Typology : Open inschrijving

Vraag

[contact-form-7 id="193"]